Staring + Femern Bælt.

Stor, større, Staring. Vores hidtil STØRSTE
pumpeleverence!!

Siden Januar 2021 har Staring været tilknyttet det ambitiøse projekt, Femern Bælt-tunellen. Byggeriet har til formål at forbinde Danmark og Tyskland via verdens længste sænketunnel. Tunellen der går fra Rødby til Puttgarden bliver 18 km. lang, består af 89 tunnelelementer og er budgetteret til at koste kr. 55,1 mia.

Hovedbyggepladsen finder du ved Rødbyhavn. Det er her tunnelarbejderne bor og her støbes de lange tunnelelementer.

Men hvor kommer Staring så ind i billedet?

Vi er stolte af, at kunne kalde os leverandør til det banebrydende projekt, Femern-Bælt tunellen. Staring har bl.a. bidraget med et pumpeanlæg, bestående af intet mindre end 8 stk. 10” 22kW pumper. Anlægget er mobilt og kan samlet flytte op til 96.000 L. vand i minuttet (!)

Deltagelse i dette projekt har givet os mulighed for at tænke både stort og ud af boksen. Udover pumper er vi også leverandør af flere forskellige små og større produkter til dette enorme byggeprojekt.


En af vores hovedkompetencer er pumper, mange slags pumper. Dykpumper, entreprenørpumper, fladsugepumper men også større, specialtilpassede pumpeanlæg – og det er netop et sådan vi har leveret til FEMERN LINK CONTRACTORS. Læs mere om vores omfattende pumpeprogram her

Når de støbte tunnel-elementer skal bugseres ud af havnen, til deres endelige bestemmelsessted, skal de både hæves, sænkes og flyttes. Dette sker via en form for dæmning, hvor man ændrer vandstanden i de store byggebassiner. Dette kræver pumper med enorm kapacitet, når så store mængder vand skal flyttes, på relativt kort tid.

Her ses pumpeanlægget nedsunket i vand.
Til det har vi – sammen med Tsurumi, som er én af verdens største og førende pumpefabrikanter – produceret et specialtilpasset pumpeanlæg, bestående af ikke mindre end 8 stk. 22kW pumper. Når de kører på fuld styrke flytter de intet mindre end 96.000 L. vand i minuttet.

Deltagelse i dette projekt har givet os mulighed for at tænke både stort og ud af boksen. Udover pumper er vi også leverandør af flere forskellige små og større produkter til dette enorme byggeprojekt.

Vil du høre mere om dine muligheder for specieldesignede pumpeløsninger, så skriv til staring@staring.dk eller tag fat i én af vore dygtige sælgere som du finder lige her!