Firmaprofil

Aktiviteter

  • Fremstilling og salg af STARING blandemaskiner samt vibrationsudstyr til bygge / anlægssektoren og industri.
  • Salg af Dykpumper, både egne, samt fra TSURUMI og PEDROLLO
  • Salg af RUBI fliseskærer og tilhørende værktøj
  • Salg af LIEVERS stavvibratorer og andet betonudstyr
  • Fremstilling og salg af Diamantværktøj
  • Salg af Affugtere
  • Salg af Ventilatorer samt flexslanger til disse
  • Salg af EURO SHATAL Pladevibratorer
  • Opbygning af anlæg – både blandeanlæg samt pumpeanlæg
  • Produktion og salg af stolpebærer

60 år gammel men mere aktiv end nogensinde.

STARING A/S i Brønderslev kan i år (2022) fejre 60 års fødselsdag.
Virksomheden blev grundlagt i 1962 på Staringvej i Brønderslev, som stadigvæk er adressen.

Helmer Larsen

Det var Helmer Larsen, der på daværende tidspunkt var ansat hos Pedershaab i Brønderslev, som ønskede at være herre i eget hus. Det første Helmer producerede var en 150 L. tromleblander, og i 1971 producerede STARING sin første Tvangsblander, et produkt der skulle vise sig, at have stor betydning for Helmers fremtid.

I 1986 solgte Helmer Larsen virksomheden til IM Stiholt A/S i Sæby (herefter Stiholt). STARING kørte videre som hidtil, og i 1990 købte STARING en anden lokal virksomhed -Cementstøberiernes Redskabsforsyning, bedre kendt som CR.

TSURUMI

Man ansatte dengang Tommy Bredal, som i dag er ejer og CEO i selskabet.

Ligeledes fik STARING i 1990 eneforhandling af det japanske pumpemærke TSURUMI. Det var dengang Toyotas produkter var kendt for at ruste, så at sælge japanske produkter til danskerne, var ikke særlig let. Det skulle dog ændre sig markant.

I 1992 flyttede man CR, så begge virksomheder var placeret på Staringvej.

Staring Miljø A/S

I 2000 udviklede STARING et forsurings anlæg til gylle. Dette drev og udviklede STARING selv frem til 2004, hvor man spaltede virksomheden til Staring Maskinfabrik A/s og Staring Miljø A/S. Det var Tommy Bredal, der var direktør i begge, og Michael Østergaard, som i dag også er medejer af virksomheden, blev ansat som Indkøbschef.

Staring maskinfabrik A/S var på dette tidspunkt stadigvæk ejet af Stiholt, imens Staring Miljø A/S vare ejet af Stiholt 40%, Grundfos 40%, Landbrugsrådet 10% samt 10% fordelt på 2 medarbejdere.

2 uafhængige virksomheder

I 2007 blev STARING Maskinfabrik og Staring Miljø uafhængige. Staring Miljø var herefter altså udelukkende ejet 50/50 imellem Stiholt og Grundfos. Virksomheden blev flyttet til Aalborg og skiftede navn til INFARM.

Færre ejere, flere produkter

I 2010 købte Leif Stiholt, Michael Østergaard og Tommy Bredal STARING ud af IM Stiholt A/S.

Senere blev Leif Stiholt købt ud af virksomheden STARING A/S af de 2 resterende medejere Michael Østergaard og Tommy Bredal, der den dag i dag er eneejere.

Fra at være en virksomhed, der udelukkende producerede Blandere og Pladevibratorer, er virksomheden i dag markedsledende af Entreprenørpumper til byggeindustrien, markedsledende på blandere, fliseskærer, ventilatorer m.m. Derudover er affugtere og diamantværktøj en stor del af virksomhedens omsætning.

Virksomhed i vækst

STARING A/S har klaret sig godt igennem både Finans og Corona krisen, og udvider hvert år sit produktprogram, og øger ligeledes samtidigt sin indtjening. Derudover har virksomhede de sidste 2 år modtaget en pris som Succes Virksomhed.

Med 4 udekørende sælgere på det danske marked, en afdeling i Sverige, Indien og i Rødby og en medarbejderstab i Brønderslev, hvor korteste anciennitet er 7 år, udvikler virksomheden sig hurtigere og stærkere end den på noget tidspunkt har gjort før. Så på trods af den fremskredne alder, er der mere aktivitet i STARING end nogensinde, og ustandseligt nye projekter på bedding.